Ga je een tweedehands auto kopen?

Een gloednieuwe auto kopen is vaak een dure aangelegenheid, daarom is een tweedehands auto een populaire optie. Het kopen van een tweedehands auto neemt wel wat risico’s met zich mee. Waar moet je allemaal op letten en hoe zit het met de garantie? Wij geven je de beste tools om met een gerust hart een tweedehands auto te kopen.

Garantie tweedehands auto

Koop je de auto bij een autobedrijf, bekijk dan vooraf of deze aangesloten is bij de BOVAG. Mocht dit zo zijn, dan heb je altijd de mogelijkheid om eventuele problemen aan te kaarten bij de geschillencommissie.

Lees meer: Wettelijke garantie of Bovag

Google een tweedehands auto

Heb je jouw droomauto gevonden? Doe dan research op internet. Bekijk vergelijkbare modellen (kilometerstand en bouwjaar) en zoek op welke eventuele problemen of storingen bij de auto veel voorkomen. Doe ook de gratis kentekencheck om alle informatie in te zien die je graag wilt weten.

Lees ook: Een goede én goedkope tweedehands auto

Controleer de kilometerstand bij een tweedehands auto

Nederland heeft een uniek kentekenregistratiesysteem. Daardoor kun je op basis van het kenteken heel veel gegevens opvragen zoals de basisgegevens, motor en milieu, technisch, fiscaal maar ook de kilometerstand. Deze kun je online via onze gratis kilometerstand check nakijken. Controleer ook altijd of de onderhoudsboekjes van de auto aanwezig zijn. In de onderhoudsboekjes is namelijk terug te vinden wanneer de auto onderhoud heeft gehad en bij welke kilometerstand.

Lees meer: Tips om tellerfraude te voorkomen

Inspecteer de tweedehands auto

Het is van essentieel belang om een proefrit te maken, neem hier ook uitgebreid de tijd voor. Controleer de auto op kleurverschillen, afwijkende naden en gebruikerssporen. Je hebt namelijk als consument een controle plicht.

Lees meer: Gratis tips om een miskoop te voorkomen

Aankoopkeuring tweedehands auto

Wil je zeker zijn van jouw aankoop? Laat dan een aankoopkeuring uitvoeren en weet wat je koopt. Tijdens de aankoopkeuring wordt de kilometerstand gecontroleerd en de service-historie.

Aankoopkeuring plannen

Vragen? Bezoek onze faq!

Hier lees je de veelgestelde vragen van onze gebruikers.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×