Geen wachttijden

Service in héél Nederland

Strikt BOVAG

Geen wachttijden

Service in héél Nederland

Strikt BOVAG

Occasionkeuring Nederland Google
Google reviews
4.9/5.0 uit 351 reviews

Een goede én goedkope tweedehands auto

Wie wil dat nu niet? Een goede én goedkope tweedehands auto aanschaffen. Dit is misschien wel de meest populaire categorie. Maar wat is eigenlijk een goedkope auto? Helaas gaat het kopen van een goedkope auto niet zonder risico’s want goedkoop betekent in de regel ook duurkoop. De auto is vaak ouder en heeft al het nodige meegemaakt. Wij vertellen je meer!

 

Welke auto’s zijn het meeste waar voor je geld
Bekijk welke tweedehands auto’s op hoge leeftijd minder duur zijn. De populaire auto’s zoals een Volkswagen Golf of BMW 3-serie zul je vaak links moeten laten liggen wanneer je opzoek bent naar een goedkope auto. Een goedkope auto moet niet alleen goedkoop in aanschaf zijn, maar het liefst ook in het gebruik met rijden en het onderhoud. Je wil een betrouwbaar vervoermiddel.

Websites die je hierbij kunnen helpen zijn bijvoorbeeld:
– Gaspedaal
– Marktplaats
– Autoscout
– Autotrader

Op deze websites kun je zelf snel onderzoeken welke auto’s in verhouding goedkoop zijn. Je kan zelf je zoekwensen invullen en de prijs instellen tot bijvoorbeeld €1.000,-. Daarna kun je de resultaten rangschikken op prijs (laag naar hoog). De waarde van auto’s kan hard kelderen, dus je kunt soms al een auto voor €1.000,- kopen uit 2001.

Heb je een auto gevonden die je aanstaat en voldoet aan je wensen, dan kun je op Google verder onderzoek doen over het merk, model en (eventuele) reviews lezen. Via de RDW Kentekencheck kun je aan de hand van het kenteken nog specifieke informatie vinden over de auto en aantal eigenaren. Zo krijg je een compleet beeld van de (voor)geschiedenis en betrouwbaarheid van de auto.

Kun je in Nederland niets vinden wat je aanstaat, ga dan eens opzoek bij onze oosterburen. Vaak zijn de prijzen in bijvoorbeeld Duitsland niet alleen goedkoper, maar zijn de auto’s vaak ook beter onderhouden.

Lees meer Tweedehands import auto

 

Hoe hoger de kilometerstand, hoe lager de prijs
Wanneer een auto meer dan 200.0000 kilometer op de teller heeft bereikt is de interesse bij autokopers vaak al een stuk minder. Daarom wordt een dergelijke auto, voor degene die juist opzoek is naar een goedkope tweedehands auto een stuk interessanter! Zeker als je een auto voor ‘erbij’ wilt en zelf niet zoveel kilometers maakt.

Ga wel na waarom de auto zoveel kilometers heeft gereden. Dit kun je terugvinden aan de hand van de onderhoudshistorie, de APK-keuringsformulieren en (eventuele) onderhoudsfacturen. Heeft de vorige eigenaar vooral veel op de snelweg gereden óf heeft degene juist vaak met een zwaarbeladen aanhanger gereden. Zoek dit vooraf uit.

Lees meer Onderhoudshistorie tweedehands auto

 

Klein, zuinig en goedkoop in onderhoud, vaak een kostbare combinatie
We kennen ze allemaal, de Toyota Starlet, de Volkswagen Polo en de Opel Corsa zijn voorbeelden van relatief kleine, zuinige en onderhoudsvriendelijke auto’s. Deze automerken zijn al meer dan 15 jaar oud en in verhouding nog steeds relatief duur. Simpelweg omdat ze populair zijn en een reputatie hebben, dat het rijden ermee niet duur is en ze zeer betrouwbare auto’s zijn.

Een goede reputatie betekent zeker niet altijd automatisch een goede tweedehands auto en al helemaal niet goedkoop. Je moet je afvragen of de auto ná die 15 jaar nog steeds zo zuinig is en goedkoop is in onderhoud. Dit is sterk afhankelijk van de staat van onderhoud van de auto.

Oud betekent niet altijd versleten. Net als een hoge kilometerstand hebben ook veel autokopers een afkeer tegen oude auto’s. Hierbij is het natuurlijk ook weer belangrijk om na te gaan dat het gaat om een goed onderhouden auto. Ga daarom zelf op onderzoek uit en kijk welke auto het beste past bij jou.

 

Aankoopkeuring auto
Wil je er zeker van zijn dat jouw  toekomstige goedkope (oude) bolide helemaal in orde is en geen verborgen verbreken heeft? Laat dan een aankoopkeuring uitvoeren en weet wat je koopt.

Aangesloten garages bevinden zich onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Breda, Eindhoven, Tilburg en Nijmegen. Staat jouw stad er niet tussen? Geen zorgen, onze aangesloten garages zijn verspreid over heel Nederland. Plan direct een Aankoopkeuring auto bij een aangesloten garage bij jou in de buurt

 

Koop veilig je auto met Occasionkeuring Nederland.

Vragen? Bezoek onze faq!

Hier lees je de veelgestelde vragen van onze gebruikers.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×