Geen wachttijden

Service in héél Nederland

Strikt BOVAG

Geen wachttijden

Service in héél Nederland

Strikt BOVAG

Gratis kilometerstand check

Sta je op het punt om een tweedehands auto te kopen? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af of die kilometerstand (die soms bijna te mooi is om waar te zijn) wel klopt. Groot gelijk, want er wordt maar al te vaak gesjoemeld met de kilometerstand. Daarom biedt Occasionkeuring Nederland een gratis kilometerstand check aan. Hoe het werkt? Heel simpel. Je vult het kenteken in van het voertuig en je ontvangt direct het resultaat. Zo kun je de kilometerstand controleren in één klik.

De kilometerstand check kan de volgende resultaten geven:

Logisch: de reeks kilometerstanden is oplopend. Er zit geen breuk in de tellerstanden en het resultaat is dus positief.

Onlogisch: In dat geval lopen de tellerstanden niet op en is er sprake van een trendbreuk. De kilometerstand is waarschijnlijk teruggedraaid.

Geen oordeel: dit resultaat wordt vaak gegeven bij een importauto. In het buitenland is er namelijk te weinig info bekend voor een betrouwbaar resultaat.

Tip: vraag altijd naar de onderhoudshistorie.

Waarom de kilometerstand check?

Helaas is het erg makkelijk om de kilometerstand terug te draaien. Het is dus van groot belang dat je zeker weet dat de kilometerstand die op de teller staat ook daadwerkelijk klopt. Als je een auto koopt waarbij de kilometerstand is teruggedraaid, kan dit nadelige gevolgen hebben voor je portemonnee. De indirecte schade loopt snel op in de duizenden euro’s: je betaalt immers meer dan de auto waard is, het regulier onderhoudsschema is verstoord én de restwaarde zal aanzienlijk lager zijn dan dat je had gehoopt. Al met al genoeg reden om dus de kilometerstand check te doen.

Aankoopkeuring auto

Heb je de kilometerstand check uitgevoerd? Je bent nu een stap dichter bij het kopen van een veilige tweedehands auto. Naast het uitvoeren van de kilometerstand check en de kentekencheck zijn er uiteraard nog veel meer factoren van belang. Zo wordt er met een aankoopkeuring op meer dan 50 cruciale punten gecontroleerd. Laat de auto daarom eerst keuren, bij een van onze 500+ keuringsstations (BOVAG). Wij regelen het voor je.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×