Meneer Detering is verliefd. Op een eend. Met een roze bril op koopt hij een 2CV bij het autobedrijf van meneer Veenstra in Friesland. Omdat de auto wel erg zwaar stuurt, gaat meneer Detering naar een eendengarage waar hij te horen krijgt dat zijn nieuwe liefde levensgevaarlijk is. Hij kan er niet meer mee rijden. Detering wil zijn geld terug van Veenstra. Maar die wil daar niks van weten: Verkocht is verkocht.

De vraag is, krijg Detering zijn geld terug van de verkoper of had hij toch een aankoopkeuring moeten laten uitvoeren? Deze interessante aflevering geeft inzicht in de rechten van een consument bij de aankoop van een tweedehands auto.

De uitzending van het programma De Rijdende Rechter werd uitgezonden op woensdag 10 maart door KRO-NCRV.

Bekijk hier de gehele video: https://tvblik.nl/de-rijdende-rechter/10-maart-2021

Wettelijke garantie en (non-) Comformiteit

De autoverkoper heeft een meldingsplicht. Dat wil zeggen dat de verkoper gebreken moet vertellen, zover hij hiervan op de hoogte is of had moeten zijn. Een particuliere verkoper heeft minder deskundigheid dan een professioneel bedrijf, waardoor de meldingsplicht hierbij van minder grote waarde is. Laat in dat geval een aankoopkeuring uitvoeren want een koper heeft namelijk een controle plicht. Dat wil zeggen dat je niet alleen de verhalen van de verkoper moet controleren, maar ook de complete auto aandachtig moet bekijken.

Lees meer: Wettelijke garantie of Bovag

Aankoopkeuring

Blijf je twijfels houden? Laat de auto dan controleren door een professional middels een aankoopkeuring. Zo krijg je een goede indruk van de staat waarin de auto op dat moment verkeert én je hebt er alles aangedaan om je controle plicht als consument te voldoen.

Contact

Heb je nog vragen, neem dan contact op via info@occasionkeuringnederland.nl of 085 064 5595. Wil je zeker zijn van je aankoop? Plan dan nu een Occasionkeuring en wij helpen je graag verder.

Vragen? Bezoek onze faq!

Hier lees je de veelgestelde vragen van onze gebruikers.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×