Een aankoopkeuring auto is zeer aan te raden bij de koop of verkoop van een voertuig. Hiermee krijg je namelijk inzicht in de technische staat. Aangezien de waarde van een auto voor een groot deel wordt gebaseerd op basis van de technische staat, doe je er goed aan om dat te onderzoeken. Maar hoe pak je zoiets aan?

Aankoopkeuring auto

Door een aankoopkeuring uit te laten voeren sta je sterker in de onderhandelingen met de verkoper van de auto. Doordat je een overzichtelijk rapport in handen krijgt, met daarin de technische gegevens van het voertuig, kun je aan de hand daarvan de daadwerkelijke waarde voor jezelf bepalen. Bovendien voorkom je hiermee dat je ná aankoop voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wat is een aankoopkeuring auto?

Een aankoopkeuring van een auto is een visuele inspectie waarbij de technische staat van de auto in kaart wordt gebracht. Een aankoopkeuring kan voor beide partijen eerlijk en transparant zijn. Een beter inzicht in de staat van de auto en weten wat je (ver)koopt wilt toch iedereen?

Tijdens de keuring wordt er gecontroleerd op: eigenaar historie, kilometerstand, proefrit, interieur, onder de motorkap, vloeistoffen, inspectie op de hefbrug, banden, remmen, exterieur, schades…
Wij regelen het!

💡 Dé gouden tip: vraag altijd aan de verkoper of een aankoopkeuring is toegestaan. Stemt de verkoper hier niet mee in, dan kun je hieruit al je conclusie trekken.

Aankoopkeuring auto

Hoe pak je een aankoopkeuring auto aan?

Heb je uiteindelijk een keuze gemaakt uit het grote aanbod auto’s op het internet, dan is het tijd voor een bezichtiging. Hieronder hebben wij stapsgewijs uitgelegd hoe het in zijn werk gaat.

1. Overleg met de verkoper dat je een keuring wil laten doen

2. Stem samen een dag en tijdstip af
– plan de keuring via onze planmodule

3. Rijd tijdens de proefrit
naar het keuringsstation bij jou in de buurt
– aankoopkeuring duurt ongeveer 45 minuten

4. 
Ontvang het keuringsrapport met persoonlijk advies (voorbeeld)

💡Verzamel zelf al informatie voor de aankoopkeuring bij de RDW of met onze handige tools kenteken– en kilometercheck.

 

Onderhandelen na de aankoopkeuring

Maak geen overhaaste beslissingen. Het keuringsrapport met daarbij het persoonlijke advies van de monteur, bieden jou als koper een sterke onderhandelingspositie. Hiermee kun je een weloverwogen keuze maken wat leidt tot een eerlijke prijs/kwaliteitsverhouding van de auto.

 

Aankoopkeuring auto plannen

 

voordelen aankoopkeuring

Vragen? Bezoek onze faq!

Hier lees je de veelgestelde vragen van onze gebruikers.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×