Ben je zelf opzoek naar een occasion? Dan kun je ervoor kiezen om een minder populaire auto aan te schaffen. Maar wil je toch je droomauto kopen? Dan hebben wij een paar handige tips voor je!

Ontdek de beste WordPress plugins in 2020 - WeLoveTraffic.nl  Tips
Hoe kun je zelf ervoor zorgen dat dieven minder makkelijk je auto kunnen stelen? Met deze praktische tips kom je niet snel voor verrassingen te staan.

Parkeer je auto op een zichtbare plek
Parkeer je auto binnen of op een drukbezochte, zichtbare en verlichte plek (bijvoorbeeld bij een lantaarnpaal). Hierdoor valt je auto in het donker meer op en durven autodieven minder snel toe te slaan.

Gebruik het stuurslot
Maak er een gewoonte van om het stuurslot te gebruiken. Haal de sleutel uit het contact en draai aan het stuur. Zo is het niet meer mogelijk om het stuur van je auto te bewegen. Je kunt ook kiezen voor een extern stuurslot. Hierdoor wordt het voor de autodief een stuk ingewikkelder om de auto te stelen.

Heb je een keyles entry-systeem?
”Bij moderne auto’s hebben dieven geen sleutel nodig om hem te stelen.”
(bron: Consumentenbond)
Veel keyless entry-systemen blijken diefstal gevoelig te zijn. Dieven kunnen namelijk het signaal van je autosleutels opvangen waardoor ze op afstand je auto kunnen ontgrendelen. Leg daarom je autosleutels minimaal 6 meter van de auto. Wil je helemaal geen risico lopen? Dan kun je het keyless entry-systeem uitlaten zetten via de dealer.

Bekijk de video: Jacht op de autodief van NPO.

Anti-diefstal sleutelhoes
Wil je jouw autosleutels toch graag dicht bij je auto bewaren? Gebruik dan een sleutelhoes om keyless diefstal te voorkomen. Deze sleutelhoes bevat aan de binnenkant metaalfolie. Hierdoor kunnen autodieven het signaal van je sleutel niet opvangen of versterken. Denk hierbij ook aan je reservesleutels.

Installeer een alarm of GPS-tracker
Maak het ze niet te makkelijk, als een auto goed beveiligd is slaan dieven deze graag over. Vaak kost het dieven te veel tijd en laten ze de auto staan. Mocht je auto toch gestolen worden? Met de GPS-tracker is de kans groter dat je de auto terugvindt.

Deze 10 modellen werden het meest gestolen in 2020
(bron: AD)

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Fiat 500
  4. Renault Clio
  5. Toyota RAV4
  6. BMW 3 Serie
  7. Renault Captur
  8. Toyota C-HR
  9. Ford Focus
  10. Mazda CX-5

Aankoopkeuring
Heb je twijfels bij het kopen van je droomauto? Laat dan vóór aankoop een Occasionkeuring uitvoeren. Hierbij wordt de auto op meer dan 50 punten gecontroleerd en kun jij met meer zekerheid een auto kopen.
Zie blog: Gratis tips om een miskoop te voorkomen.

 

Koop veilig je auto met Occasionkeuring Nederland.

Vragen? Bezoek onze faq!

Hier lees je de veelgestelde vragen van onze gebruikers.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×