Wij, van Occasionkeuring Nederland, hebben als doel om de onzekerheid die komt kijken bij het kopen van een tweedehands camper weg te nemen. Deze maand delen wij de ervaring van Ramon van Bree. Hij droomde van een maandenlange roadtrip en hiervoor had hij uiteraard een betrouwbare camper nodig. Hoe hij dit heeft aangepakt, dat lees je hier.

 

Ramon van Bree (20)

” Voor mij was de stap om te gaan reizen snel gemaakt, ik wist ook meteen hoe ik de wereld wilde verkennen. Door vele inspiratiebronnen uit de Vanlife community besloot ik om een bus te kopen en zelf om te bouwen naar een camper.

Een dure aankoop voor een 20jarige, daar moest zekerheid aan vastzitten. Ik was niet van plan een camper te kopen die mij in de steek zou laten tijdens mijn reis. Om dit te voorkomen heb ik direct een Occasionkeuring ingepland. Dit bleek achteraf maar goed want al snel kwamen wij erachter dat de buscamper veel mankementen had. 

Na een lange zoektocht en enkele bezichtigingen verder kwam ik dan eindelijk mijn omgebouwde droom buscamper tegen. Na de eerste bezichtiging heb ik direct weer een Occasionkeuring ingepland. Deze had ik na openingstijd ingepland waardoor de verkoper de volgende dag met mijn toekomstige buscamper naar het dichtstbijzijnde keuringsstation is gereden. Het keuringsrapport ontving ik direct na afloop van de keuring.

Ik kreeg het keuringsrapport digitaal opgestuurd met een paar kleine aanmerkingen; de multiriem moest vervangen worden en een geleider van de zijdeur. Dit waren kleine aanmerkingen maar wat er wel voor zorgde dat het mijn onderhandelingspositie sterker maakte en tegelijkertijd met een gerust hart de camper kon kopen. Na 2 maanden lang roest weg te werken en de buscamper van binnenuit om te bouwen naar mijn eigen smaak kon ik eindelijk vertrekken. Met een nieuwe tweedehandse buscamper is het altijd even wennen en aanvoelen hoe hij rijdt en wat hij kan, maar toch is dit omdat hij gekeurd is fijner rijden. Ik heb er inmiddels al een aantal honderden kilometers opzitten en hopelijk nog veel te gaan. Volg mijn reis op instagram: @Ramon_van_Bree.

buscamper

Ramon, op reis met de buscamper

Vragen? Bezoek onze faq!

Hier lees je de veelgestelde vragen van onze gebruikers.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×