Teller teruggedraaid met maar liefst 125.000. Er rijden in Nederland 260.000 auto’s (!) met een teruggedraaide teller rond, ook wel tellerfraude genoemd. Voorkom daarom een miskoop en controleer de kilometerstand.

Occasionkeuring

Een belangrijk onderdeel van onze Occasionkeuring is het controleren van de kilometerstand. Dit biedt kopers van een tweedehands auto inzicht en zekerheid over hun toekomstige aankoop. Bij deze klant kwamen we erachter dat de Mercedes-Benz A140 maar liefst 125.000 (!) kilometer is teruggedraaid in 2010.

Klant: ”We hadden zelf wel gekeken naar de kilometerstand, maar het zag er op het eerste oog allemaal goed uit. Met het verhaal van de verkoper en wat facturen, kwam de verkoper betrouwbaar over. Achteraf zijn we blij met de  Occasionkeuring want hierdoor hebben we de auto gelukkig laten staan.”

Kentekenregistratiesysteem

Nederland heeft een uniek kentekenregistratiesysteem. Daardoor kun je op basis van het kenteken heel veel gegevens opvragen zoals de basisgegevens, motor en milieu, technisch, fiscaal maar ook de kilometerstand.

Controle tellerstand

✔️ Ga naar RDW.nl of download de app
✔️ Vul het kenteken in
✔️ Klik op ‘tellerstanden’

Er zijn 3 uitkomsten mogelijk, namelijk:
1. 𝙇𝙤𝙜𝙞𝙨𝙘𝙝: de kilometerstand is correct, de reeks tellerstanden lopen op.
2. 𝙂𝙚𝙚𝙣 𝙤𝙤𝙧𝙙𝙚𝙚𝙡: dan kan het een import auto zijn. Bekijk dan áltijd de onderhoudsboekjes.
3. 𝙊𝙣𝙡𝙤𝙜𝙞𝙨𝙘𝙝: de kilometerstand is NIET correct, de reeks tellerstanden is onderbroken door een tellerstand die lager is dan eerder geregistreerde tellerstanden.

Tellerstandfraude

Als de kilometerstand niet logisch is, dan klopt de op de teller aangegeven afstand niet met de werkelijk afgelegde afstand van het voertuig. Een auto waarvan de tellerstand is teruggedraaid heeft verschillende nadelen die onomkeerbaar zijn na aanschaf:
❌ De auto is minder veilig
❌ De auto is duurder in aanschaf dan dat die werkelijk zou moeten zijn
❌ De auto is duurder in onderhoud

Onze BOVAG-partners helpen je uiteraard graag met het kopen van een veilige auto.
Lees meer 5 tips om tellerfraude te voorkomen

Heb je nog vragen, neem dan contact op via info@occasionkeuringnederland.nl of 085 064 5595. Wil je zeker zijn van je aankoop? Plan dan nu een Occasionkeuring en wij helpen je graag verder. Koop veilig een auto met Occasionkeuring Nederland.

Vragen? Bezoek onze faq!

Hier lees je de veelgestelde vragen van onze gebruikers.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×