Wist jij dat er vier verschillende type campers zijn? Het aanbod van tweedehands campers in Nederland is groot. Campers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Wat zijn de verschillen en voor- en nadelen? Wij proberen je wegwijs te maken in de wereld van de campers.

Alkoofcamper

Dit was een van de eerste riante gezinscampers, ook wel de ‘oer’-camper. De alkoof kenmerkt zich door het kleine vertrek boven de autocabine, dit wordt ook vaker het petje van de camper genoemd. Hierdoor beschikt de camper over een hoge doorrijhoogte en is de stahoogte binnenin ruim 2 meter.

Voordeel:

– Geschikt voor 6 personen (6-5 tot 7 meter lang)
– Ideaal voor langere kampeerders (2 meter stahoogte)
– Profileert zich uitstekend als gezinscamper
– Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Nadeel:
– Windgevoelig en minder zuinig i.v.m. alkoof is de camper minder gestroomlijnd

Integraalcamper

Dit is de koningsklasse onder campers en is daarmee het duurste in aanschaf. Dit komt door de hoeveelheid ruimte in de camper en de cabine is geïntegreerd in de woonruimte waardoor deze naadloos op elkaar aansluit. Dit type camper lijkt het meeste op een bus, door de grote voorruit en de variërende lengte tot wel 12 meter lang. De camper biedt een goede stahoogte en er is mogelijkheid om een hefbed te monteren in het voorste gedeelte.

Voordeel:
– Ruim (6 tot 12 meter lang)
– Grote panoramische voorruit
– Goede isolatie

Half integraalcamper:
– Duur in aanschaf

Semi-integraal / half-integraal camper

Dit is de meest verkochte camper vanwege de ruime keuze in merk, prijs, grootte en indeling. De camper is een mix tussen de integraal camper en alkoof camper. De overgang van de cabine naar de woonruimte is minder opvallend en dat geldt ook voor de verhoging boven de cabine. De goede stroomlijning zorgt voor een lager brandstofgebruik. Dit model heeft een sportief uiterlijk wat een grote doelgroep aanspreekt. De camper is geschikt voor 4 personen en 6 tot 8 meter lang.

Voordeel:
– Sportief uiterlijk
– Lager brandstofgebruik
– Goede rijeigenschap door laag chassis

Nadeel:
– Beperkt stahoogte (minder dan 2 meter)
– Beperkt laadvermogen en bergruimte

                 

Compact camper / Buscamper

Deze wordt de laatste jaren steeds populairder. Niet alleen door de compacte maat maar ook door de complete inrichting. Vaak is een compacte camper een omgebouwd bestelbusje of bestelwagen met een schuifdeur. Ideaal voor dagelijks gebruik en goederenvervoer. Het ontbreekt alleen aan ruimte. Deze is geschikt voor 2 personen en tussen de 4,5 en 6 meter lang.

Voordeel:
– Compact en wendbaar
– Flexibel in gebruik
– Zuinig in brandstofgebruik

Nadeel:
– Relatief weinig leef- en bergruimte
– Windgevoelig i.v.m. schuifdeur

Lees meer: Campermerken

Welke camper past nu het beste bij jou?

Bekijk waar en met wie je de camper gaat gebruiken. Met wie ga je op reis, doel van je vakantie en je budget. Wil je graag een ruime camper omdat je met je gezin gaat rond trekken, dan kies je wellicht voor een ruime integraal camper. Deze is van alle gemakken voorzien, heeft voldoende bedden en is goed geïsoleerd. Voor de sportievelingen is waarschijnlijk de bus camper een optie. Daarmee kun je overal terecht, deze is heerlijk comfortabel en een stuk goedkoper dan een integraal camper. De meeste gekozen camper is op dit moment de semi-integraalcamper. Deze is sportief, luxe en zuinig.

Aankoopkeuring camper

Heb je een camper op het oog maar heb je twijfels over de (technische) staat van de camper? Met onze aankoopkeuring wordt de camper op de belangrijkste punten gecontroleerd. De aankoopkeuring neemt de onzekerheid weg die komt kijken bij het kopen van een camper. Hoge reparatiekosten in de toekomst worden hiermee voorkomen zodat jij met een veilig gevoel de weg op kunt. Na het maken van een afspraak, kun je snel terecht bij een van onze aangesloten BOVAG-garages in de buurt. Zo heb jij snel een officieel keuringsrapport in handen waarmee je jouw beslissing kunt maken.

Lees meer: Aankoopkeuring voor campers

Vragen? Bezoek onze faq!

Hier lees je de veelgestelde vragen van onze gebruikers.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×