Elektrische auto’s veroorzaken 50 procent meer ongevallen met schade ten op zichten van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoe meer vermogen, des te groter de kans op schade, zo blijkt uit cijfers van een Duitse verzekeringsmaatschappij AXA. 

De hoge aantal ongevallen heeft niet met de technologie te maken, maar alles met het rijgedrag van de bestuurders. Het is vooral de vinnige en snelle acceleratie die bestuurders verrast en tot ongelukken leidt.

Krachtige elektrische auto

Uit cijfers van AXA blijkt ook: de meeste ongelukken gebeuren bij het accelereren, niet bij het afremmen. Bestuurders van een benzine of diesel voertuig die overstappen naar een elektrisch model hebben vaak te weinig besef van hoe een elektrische auto reageert. Voor ze het beseffen, zijn er als ongelukken gebeurt. Bovendien zijn de grotere elektrische auto’s supersnel en durven eigenaars nogal eens het gaspedaal in te trappen. Dat alles leidt tot 50 procent meer ongevallen dan met benzine of diesel auto’s.

Lees ook: elektrische occasion? Wel even uitkijken. 

Niet het brandgevaar, maar het rijgedrag is het hoofdprobleem

Uit onderzoek blijkt dat er bij een aanrijding met een elektrische auto nauwelijks risico bestaat dat het voertuig nog onder spanning staat, omdat de accu binnen milliseconden automatisch wordt losgekoppeld. Het elektrische circuit wordt zo onderbroken en een persoon kan veilig worden gered. Wel zijn de branden van een elektrisch voertuig een stuk lastiger te blussen. Slecht vijf op de 10.000 auto’s vliegen in brand en is de verdeling ongeveer 50/50 volgens AXA-statistieken.

Bron: AD

Elektrische auto brandgevaar

Vragen? Bezoek onze faq!

Hier lees je de veelgestelde vragen van onze gebruikers.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×