Elektrische occasion

Elektrisch rijden is de laatste jaren steeds populairder geworden. Steeds meer weggebruikers kiezen voor duurzaam. Het rijden op elektriciteit is aanzienlijk goedkoper dan benzine of diesel, én goed voor het milieu. Een nieuwe elektrische auto is vrij duur, maar tweedehands zijn deze al zeer betaalbaar. Sinds 2019 rijden er meer dan 62.000 volledig elektrische auto’s in Nederland. Wie de aanschaf overweegt, moet wel alert zijn.

 

Accupakket elektrische occasion

De beperkte actieradius vormt voor veel mensen wellicht nog de hoogste drempel om over te gaan op elektrisch rijden. Vooral als je veel op de snelweg rijdt, moet je er vanuit gaan dat je minder ver komt dan de fabrikanten beweren. Op de snelweg heeft een elektrische auto meer last van luchtweerstand en is alle kracht nodig om de hoge snelheden te halen.

Bij aankoop van een elektrische occasion is het belangrijk om je af te vragen hoe goed het batterijpakket (accu) nog presteert. Op de meeste nieuwe modellen is de garantie op de batterijen acht jaar, maar bij sommige is dit maar vijf jaar.

Wanneer het batterijpakket ‘slechter’ begint te worden, kan het tijd zijn voor vervanging. En dit is niet goedkoop… want het batterijpakket is verreweg het duurste onderdeel van een elektrische auto.

Je kunt bij sommige merken elk onderdeel van de accu los vervangen, maar voor een nieuwe accu van Tesla betaal je al rond de €15.000. Voor de kleinere batterij van bijvoorbeeld een Nissan betaal je rond de €5.000. Hoe lang de levensduur van een accu is, is sterk afhankelijk van hoe de auto (én de gebruiker) ermee omgaat.

 

Proefrit elektrische occasion

Je kunt bij sommige auto’s zelf een indicatie krijgen van de conditie van de accu, via het dashboard. Als je een proefrit gaat maken met je eventueel toekomstige auto  is het verstandig om de accu bijna helemaal leeg te rijden. Zo kun je zien hoe ver je echt komt. Laad de accu vervolgens bij met een snel-lader om te zien hoe snel hij dat doet. Als je het beloofde bereik haalt, kun je ervan uitgaan dat de accu in orde is.

 

Aankoopkeuring

Wil je meer zekerheid over de conditie van je toekomstige tweedehands elektrische auto? Dan kun je het beste een Occasionkeuring laten uitvoeren bij een van onze onafhankelijke keuringsstations.

Aankoopkeuring plannen

 

Vragen? Bezoek onze faq!

Hier lees je de veelgestelde vragen van onze gebruikers.

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×